1 Maj pravi raj! :)

 

Da li ste spremni za prolećni raj?  Rezervišite na vreme vas smeštaj i spremite se, vodimo vas u nove prolećne prizore Stare planine! 

U prvomajskoj avanturi na Staroj planini planinski dom Šum vas vodi:
 

Odlazak do vodopada pod Midžorom – 1. maj u avanturi do moćnih vodopada pod Midžorom raspametićete se prvim prolećnim bujanjem prirode i udahnuti snagu lepote Stare planine. Ne propustite da doživite proleće na svom izvoru. Kretanje u  jutarnjim časovima, posle doručka, iz našeg doma Šum. Odlazak sopstvenim prevozom do Babinog zuba, pešačimo do Midžora i turu završavamo na vodopadima odakle i sledi povratak do kola i vraćanje u Šum u popodnevnim satima. Ide se u pratnji vodiča. Tura spada pod umereno zahtevne, 3-5h. Pogodna je za sve uzraste. Neophodna oprema: potrebene su cipele za planinarenje/duboke cipele, slojevita garderoba, zaštitna krema za lice, ranac, užine (sendviči, voće, energetske pločice...) min 1l vode.  Deca do 10 godina ne placaju turu Cena ture po osobi: 500rsd

Odlazak do vodopada Bigar –  Kretanje u jutarnjim časovima, posle doručka, iz našeg planinskog doma Šum. Odlazak sopstvenim prevozom do vodopada Bigar gde se i parkiramo. Obilazk donjeg i gornjeg slapa vodopada, manastira Sv. Onurfija iz Xv veka, povratak do kola i vraćanje u Šum u popodnevnim satima. Po želji nastavak do sela Temska i manastira Sv. Djordje XIV vek, ide se u pratnji vodiča. Tura spada pod lake, 2-4h. Pogodna je za sve uzraste. Neophodna oprema: potrebene su cipele za planinarenje/duboke cipele, slojevita garderoba, zaštitna krema za lice, ranac, užine (sendviči, voće, energetske pločice...) min 1l vode. Deca do 10 godina ne placaju turu. Cena ture po osobi: 300rsd.

Pored samog planinarskog doma Šum, nalazi se put do prelepog sela Gravaljosa sa kog puca pogled na Babin Zub i obronke Stare planine.  Tura spada pod lake 2h, ovu turu mozete sami da obidjete. Pogodna je za sve uzraste. Neophodna oprema: potrebene su cipele za planinarenje/duboke cipele, slojevita garderoba, zaštitna krema za lice, ranac, užine (sendviči, voće, energetske pločice...) min 1l vode.

Rezervacije:
Info@staraplaninasum.com
Tel: 063 600870

 

 

 

 

www.staraplaninasum.com
Info@staraplaninasum.com
Tel 063 600870