Stara planina – Šum

( Nekategorisan objekat )

Neka mesta jednostavno moraju da se posete da biste poverovali da postoje. Uvek je lepo čuti priče o njima, jer priče svakako mogu da dočaraju makar delić atmosfere tih mesta. Međutim, za ona stvarno posebna mesta koja nateraju čoveka da se zapita da li je kojim slučajem neopaženo prošao kroz kakva magična vrata i obreo se u bajci, priče jednostavno nisu dovoljne. Jedno od takvih mesta je Stara planina, preciznije –  Šum na Staroj planini.

Baš kao što je Stara planina nešto više od obične planine, tako je i planinski dom Šum nešto više od običnog smeštaja. Planinski masiv koji se proteže istokom Srbije ima savršenu auru mesta koje još nije u potpunosti ukroćeno, i koje teško da će ikad i biti samo jedan komercijalni turistički centar u nizu. To, naravno, nikako ne znači da ne postoje sigurne oaze koje pružaju svetlo i toplotu u dugim, hladnim, zimskim noćima u planini, što je uloga za koju je Šum i stvoren. Dovoljno daleko od civilizacije da bude savršen za odmor od gradske vreve, a dovoljno blizu svim pogodnostima koje se očekuju na planini sa ozbiljnim potencijalom za zimske sportove, brvnara Šum je savršen smeštaj na Staroj planini.

Šta je to što tera ljude da zaborave na sve brige u životu posle samo jednog sata provedenog na planini, u domu? Za početak, tu je neverovatna belina snega zimi, ili divna cvetna polja ostatkom godine. Stara planina je, kako se često ističe, planina čiji pun potencijal još nije iskorišćen u svrhe turizma, što je čini posebno privlačnom. Odmah pored doma teče reka koja svojom pesmom može da razbije sve čvorove u leđima i ramenima i natera svakoga da se opusti i prepusti opojnim čarima krajolika. Tu je čist, planinski vazduh, tu je tvrda planina pod nogama, tu je široko, duboko, nepregledno nebo nad glavom.

U samom domu nalazi se 6 apartmana. Apartmani imaju spavaće i dnevne sobe, kao i kupatila sa podnim grejanjem, što će obradovati svako umorno stopalo posle beskrajnih sati provedenih u skijanju. Za druženje i razmenu priča sa staze, planinski dom Šum ima i zasebnu veliku dnevnu sobu u kojoj gosti mogu da se osećaju savršeno toplo i ušuškano dok napolju veje sneg. Tako da, ukoliko biste želeli da posetite krajeve koji inspirišu, opuštaju, i ostaju u najlepšem sećanju, od Stare planine ćete dobiti inspiraciju i osećaj čuda pred veličanstvenošću prirode, a za opuštenost i lepe uspomene pobrinuće se planinski dom Šum.

Brvnara Šum raspolaže sa sledećim smeštajnim kapacitetima:

  • 6 prostranih apartmana od 40 do 65 kvadrata za 4 odrasle osobe. Apartmani sadrže kupatila sa podnim grejanjem, kuhinju i dnevni boravak. Dostupan pomocni krevet za bebu ili dete. 

 Šum je udaljen svega 5km od ski staze “Konjarnik”; 10km od Jabuckog Ravništa, hotela Falkensteiner i početne stanice gondole.

Mapa skijalista Stara planina

Mapa ski centra Stara planina sa lokacijom smestaja Šum