Kako do Stare Planine


Stara Planina Putokaz

Beograd – Stara planina oko 300 km
Novi Sad – Stara planina oko 380 km
Niš – ( Svrljig- Kalna )Stara planina 70 km
Niš – Knjaževac – Kalna – Stara planina 100 km

Pirot – Stara planina 50km

PRILAZNI PUTEVI:

1. Beograd- Paracin- Zajecar-Knjževac-Kalna-Babin Zub. Kada putujete iz Beograda ili zapadnog dela Srbije ovaj put je najkraći.Taj put na mapi je obelezen sivom bojom od Beograda je udaljen 4 sata i 10 minuta. Veoma zanimljiv put za razgledanje prirode, prolazi se pored samog podnozja planine Rtanj i istorijskih znamenitosti kao sto je Felix Romulijana u blizini Zajecara. Ove godine je presvuceno dve trećine puta od Knjazevca do Kalne tako da Knjazevac i Donja Kamenicu  ne treba zaobići.

2. Beograd-Niš-Svrljig-J.Izvor-Kalna-Babin Zub. Ovaj put je 30km kraći od puta preko Knjaževca i nedavno je obnovljen, najkraci je i najbrzi put do Stare planine. Taj put je na mapi obelezen plavom bojom i udaljen je 3 sata i 45 minuta.

3.Pirot-Kalna-Babin Zub. Svi vozači koji dolaze iz Pirota, imaju uglavnom nov put do Stare planine, udaljenost od Pirota je 50 kilometara.

4. Kordinate  Planinskog Doma Šum  📌 43°24’31.7″N 22°34’23.9″E



NAJBLIZE PRODAVNICE SE NALAZE U KALNI NA 12 KILOMETARA OD PLANINSKOG DOMA ŠUM. ZA SVE VEĆE NABAVKE PREPORUČUJEMO NIŠ, SVRLJIG, PIROT, KNJAZEVAC.

PREPORUCUJEMO VAM DA SIPATE GORIVO DO VRHA U KNJAZEVCU, SVRLJIGU ILI PIROTU JER JE BENZINSKA PUMPA U KALNI ZATVORENA!